Gesmolten staal

Er zijn diverse getuigen die melding maken gesmolten staal. En onder alle drie de WTC-torens zoals op de lucht- en warmtefoto van USGS te zien is. En we hebben het hier niet over staal wat kortstondig gesmolten was tijdens de instorting van de torens, dat zou op zich al vreemd genoeg zijn, maar over letterlijk gesmolten staal wat nog dagen en zelfs weken nadien in de puinhopen gevonden werd. Hoe kan dat? Ook John Gross, een leidinggevende onderzoeker van NIST wat het officiële onderzoek heeft uitgevoerd, zegt stellig dat het erg moeilijk voor te stellen is dat de temperaturen in de puinhopen zo hoog zijn geweest dat staal zou kunnen smelten. En daar heeft hij volkomen gelijk is. Het is eigenlijk onmogelijk dat er gesmolten staal aanwezig zou zijn geweest. Toch zijn er diverse getuigen die dat melden. En ook niet de eerste de besten. Dus is het op zijn minst erg vreemd dat John Gross dan vervolgens zegt dat hij beslist geen gesmolten staal gezien heeft en ook geen getuigen kent die dat zeggen. Hij ontkent dus niet alleen dat er gesmolten staal aanwezig was maar ontkent ook de getuigenverklaringen. Iemand moet hier liegen.

Foto U.S. Geological Survey

Foto U.S. Geological Survey

Foto genomen door Frank Silecchia op September 27, 2001. Het roodgloeiend staal duidt op een temperatuur van 845°C - 1045°C

Foto genomen door Frank Silecchia op September 27, 2001. Het roodgloeiend staal duidt op een temperatuur van 845°C - 1045°C

Roodgloeiend staal uit de WTC puinhopen

Roodgloeiend staal uit de WTC puinhopen

Roodgloeiend staal druipend uit WTC-2

Roodgloeiend staal druipend uit WTC-2

Video play

Ik ken absoluut niemand, geen getuige die dat heeft gezegd, niemand die dat heeft aangetoond

John Gross, NIST

FDNY Capt. Philip Ruvolo.

FDNY Capt. Philip Ruvolo.

En als je dan beneden kwam zag je gesmolten staal. Gesmolten staal, wat naar beneden stroomde. Alsof je in een ijzergieterij bent. Als lava.

Wie zijn dan deze getuigen?

  • Philip Ruvolo, commandant bij de FDNY, de brandweer van New York
  • Leslie Robertson, de hoofdconstructeur van de Twin Towers.
  • Ken Holden, Commissioner NYC Dept, Design en Construction.
  • Arbeiders en anderen die betrokken waren bij de opruimwerkzaamheden.

Ken Holden heeft zijn getuigenverklaring zelfs afgelegd voor de 9/11 commissie en spreekt van staal wat langs de wanden van WTC-6 droop. Leslie Robertson zag wat wel leek op een "rivier van staal" in de kelder op nivo B-1.

 

Alle getuigen komen aan het woord in de videofragment van 4 minuten hieronder

Het video fragment komt uit de ruim 2 uur durende documentaire “11 September vragen” die gemaakt is door Stef Peperzak en is Nederlands ondertiteld. Kudos voor Stef. Zie de bron vermelding voor de links naar de volledige documentaire, deel 1 en 2.

Bronnen