Steve Byrne

Het verhaal van Steve Byrne

Hier zien we het interview van CNN met Steve Byrne. Hierin verklaart Steve dat hij direct naast de groene brievenbus stond, vlak bij de bom. Dit is op de 2e locatie, verder van de finish vandaan. De brievenbus heeft hem voor een deel beschermt. Maar schroot wat over de brievenbus heen kwam heeft hem in het gezicht geraakt. Hij verklaart dat hij hevig bloedde. En dat zijn kleren weg waren gebrand zodat hij zijn wonden kon zien. Hij zegt ook dat na de operaties er nog steeds schroot in zijn nek zit wat de artsen niet kunnen verwijderen omdat dit te dicht bij de zenuwbanen zou zitten die nodig zijn voor het gezichtsvermogen.

 

interview op CNN

my clothes were burned right off

Laten we eens kijken of het verhaal van Steve wel klopt. Hieronder zien we een foto van Steve voor een gebouw samen met een vrouw in zwart. Steve heeft het witte shirt aan. Dit is na de aanslag, je kan dat zien omdat het dranghek op de grond ligt. Dit zelfde beeld is ook te zien in het CNN interview waarin Steve uitgelicht is. Zie de beide foto’s hieronder.

Met de kleren van Steve mankeert duidelijk niets. Ook is hij niet gewond aan zijn gezicht. Het kan zijn dat hij inmiddels van kleren is gewisseld. Dat kunnen we echter uitsluiten omdat in de volgende foto's Steve te zien is op het moment van voor de aanslag. We zien de marathon deelnemers nog voorbij lopen en we zien Steve in dezelfde kleren. Dit fragment komt uit de documentaire "The Boston Unbombing". 

Duidelijker kan het niet worden. Een slachtoffer die op camera verklaart dat zijn kleren waren weggebrand, hevig bloedde, geraakt was in gezicht en nek, en vervolgens nog in een maagdelijk wit shirt rondloopt. Dit verhaal klopt van geen kanten. Wat moeten we hiervan geloven?

Het zou nog kunnen dat we te maken hebben met een persoonsverwisseling, maar web sites die het verhaal van Steve ook vertellen, bevatten foto's die later zijn genomen en waarop Steve ook te zien is. Steve lijkt dus gewoon Steve te zijn. Zie de bronnen hieronder.

Bron: cbsnews.com

Bron: cbsnews.com