Bloed

Waterdragers

Het vermoeden bestaat dat er namaak bloed is gebruikt in poedervorm. Dat kan van te voren aangebracht worden en moet dan met water worden geactiveerd. Als dat waar is moeten er dus mensen te zien zijn met waterflesjes. En dit is inderdaad wat we zien. Ook de omstandigheden zelf, de gedragingen van deze personen zijn verdacht. 

 

In de eerste foto zien we 2 dames en een man aan komen lopen van achter de finishlijn vandaan. Dit is ongeveer 1 minuut na de explosie. Het beeld is nog onscherp maar we zien dezelfde personen in de latere foto’s. We volgen de vrouw met het blauwe shirt en de groene shawl. En de man de snor. Hij draagt een donkere pet en heeft een wit vest aan en daaraan hangt zijn zonnebril.

Crew komt aangelopen

Crew komt aangelopen

De volgende foto zien we de man en vrouw gebukt over een slachtoffer en iets doen. In de foto met kader is de vrouw te zien. Ze trekt hier een blauwe handschoen aan. In het kader is duidelijk te zien dat ze nog geen handschoen aan heeft. Het kader komt uit een foto die 1 a 2 seconden eerder is genomen. We zien in deze foto ook de man met snor en zien dat hij een flesje water heeft en verder loopt.

In de foto's hierboven zien we de vrouw even overleg hebben en daarna weer bezig midden in de groep slachtoffers. De man met snor is inmiddels verdergelopen en we zien dat hij 2 flessen vasthoud. Hij is later nog op een foto te zien waarop hij inmiddels ook een latex handschoen aanheeft. 

Waar iedereen juist wegrent van de plaats van de explosie, komen deze personen rustig aangelopen. Dat is op zichzelf al vreemd. Deze personen lijken in niets op toevallige toeschouwers die de slachtoffers komen helpen. Wat niet op deze fragmenten te zien is, is dat namelijk tegelijkertijd andere toeschouwers of mensen die willen helpen op afstand gehouden worden.

Bloed spoor

Wat ook opvalt is dat we een aantal bloedsporen zien die verdacht veel lijken op een flesje wat leeggegoten wordt. Een plens en dan een spoor naar de volgende plens. Op de foto van boven is goed te zien wat bedoeld wordt. Het lijkt er dus op dat men hier bewust met bloed aan het knoeien is geweest.

 

Het zou kunnen dat we dat op de volgende serie foto’s te zien. We volgen de vrouw die rood omcirkeld is. We zien haar uit de rook opstaan en dan weglopen, een spoor van bloed achterlatend. En op de 2e foto in de serie zie je duidelijk dat er flink wat bloed geknoeid wordt.

Dan verdwijnt ze uit beeld. Later zien we haar liggen achter het hekje met de bankjes.

 

Haar naam is Sydney Corcoran. Ze zou een slagaderlijke bloeding hebben gehad en het maar net overleeft hebben. In tegenstelling tot het verhaal van enkele andere slachtoffers, is dit verhaal wel consistent met de beelden.

Bronnen

  • http://www.bostonglobe.com/metro/2013/04/16/surviving-victims-face-another-marathon-ahead/W3QWkmYPTmUU9bMaOS6tZP/story.html
  • Foto's uit de Hahatango en Thorndike series.