Complotten

Complot denkers

Op het zogenaamde complot denken rust een taboe. In de media worden complot denkers bewust als gekkies weggezet. Volgens de media zijn het vooral eenzame laag opgeleide mannen die op zolderkamers het internet afstruinen op zoek naar allerlei maffe feiten die kant nog wal raken.

Het tegendeel is echter waar. Het zijn vaak hoog opgeleide mannen en vrouwen, specialisten met een universitaire opleiding, professoren en hoogleraren die soms ook zelf onderzoek doen. En dan tot heel andere inzichten komen. Complot denkers zijn mensen die zelf nadenken, op zoek gaan naar de waarheid nadat ze in aanraking zijn komen met alternatieve feiten die een heel ander beeld geven dan wat de media ons doen willen geloven.

 

Laat je niet in een hokje duwen. Heb een open geest. Denk zelf na. Controleer feiten. En vooral, neem even de moeite om eens naar de alternatieve feiten te kijken en oordeel dan zelf. Meer vragen  we eigenlijk niet. 

De hoogste vorm van onwetendheid is om iets te ontkennen waarvan je werkelijk niets weet

Als je alleen al naar de geschiedenis kijkt dan zijn er genoeg voorbeelden op Wikipedia te vinden van waargebeurde complotten. Laten we niet naïef zijn en niet doen of dat vandaag de dag niet meer voorkomt. Omdat tegenwoordig niemand veel tijd heeft hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet en samengevat.

 

Slechts enkele voorbeelden

Bij de aanslag op de nachtclub de Pulse in Orlando zijn er door 2 verschillende personen video opnamen gemaakt van gewonden die afgevoerd worden. Je mag dan verwachten dat wanneer je hetzelfde tafereel filmt je dan ook 2x hetzelfde ziet. Maar dat is niet zo. Aan de geparkeerde auto’s is te zien dat dezelfde scene op verschillende momenten opgenomen moet zijn. Dan is de conclusie dat de hele aanslag in scene gezet moet zijn  beslist geen rare gedachte.

Voor meer informatie, zie Orlando Pulse  

2x doodgeschoten worden kan blijkbaar. Als er kinderen doodgeschoten worden op een basisschool in Newtown US, is het dan niet vreemd dat een slachtoffer later nog een keer doodgeschoten wordt op een basisschool in Peshawar, Pakistan? Zie hier de foto’s. En nee, de beelden zijn niet gefotoshopt, ze komen uit een BBC reportage die nog steeds op internet te vinden is.

Beelden uit de BBC reportage

Beelden uit de BBC reportage

 

Voor meer informatie, zie Sandy Hook 

 

Veruit de belangrijkste terroristische aanslag is die op 9/11. Ook hier kloppen een aantal zaken echt niet. Wist jij dat er 3 torens zijn ingestort? Grote kans van niet. En wist je dat de BBC melding maakte van de instorting 20 minuten voordat deze plaatsvond? Of dat er letterlijk poelen van gesmolten staal zijn aangetroffen terwijl dat glashard ontkend wordt door de officiële instanties? Waarschijnlijk ook niet. Deze onderstaande video van 5 minuten is veelzeggend.

Een gebouw kan niet in rechtstandig en symmetrisch in vrijeval instorten zonder dat er explosieven zijn gebruikt. Onmogelijk. Daar hoef je geen jarenlange universitaire studie voor gedaan te hebben om dat in te zien.

Ja, maar dat kan toch niet waar zijn ...

Geheimhouding

Hoe komt het dat dit dan nog nooit door klokkenluiders gemeld is? Zoiets kan toch niet geheim gehouden worden? Dat is een logische en veel gestelde vraag. Maar is dat wel zo? Zijn er geen klokkenluiders, of onderzoeksjournalisten met een onderbouwde andere mening? Het probleem is dat er die wel degelijk zijn, maar dat ze geen enkel podium krijgen. Geen media aandacht. Nul. En het is heel simpel. Als het niet op TV komt dan gelooft men het niet.

 

Daarnaast zijn er voorbeelden te noemen waar een groot project geheim is gebleven. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van de eerste atoombom, het Manhattan Project. Daar werkte op een gegeven moment 130.000 mensen aan en is geheim gebleven tot de bom op Hiroshima gegooid werd. 

 

Een ander geheim project is de reparatie van de Citigroup Center toren op 601 Lexington Avenue NY van 279 meter hoog. Deze toren had een ernstig defect waardoor deze kon omvallen bij een zware storm. Om reputatieschade te voorkomen is deze toren in het geheim aangepast door ruim 200 klinknagel verbindingen te verstevigen door er extra stalen platen op te lassen. Deze klus van 3 maanden is volledig verborgen gehouden voor het publiek en gebruikers van de toren. 

 

Daarnaast kunnen getuigen of medewerkers stevig onder druk gezet worden. Door het bieden van hoge beloningen kan loyaliteit gekocht worden. Door bedreigingen kunnen mensen de mond gesnoerd worden. Er zijn talloze voorbeelden bekend van getuigen die plotseling komen te overlijden voordat ze hun verhaal kunnen vertellen. Getuige zijn is blijkbaar een gevaarlijk beroep.

 

Vertrouwen in de overheid

Het is lastig om te geloven dat de overheid niet te vertouwen is en zelfs de eigen bevolking terroriseerd. Toch moeten we ernstige vraagtekens zetten bij dat vetrouwen. Het is immers in het verleden regelmatig voorgekomen dat er zaken in scene gezet worden om politiek iets voor elkaar te krijgen. Vaak wordt er een aanleiding gecreëerd om een oorlog te beginnen. Denk aan Colin Powel die in de VN met behulp van gefabriceerd bewijs steun verwerft om een oorlog te beginnen tegen Saddam Houssein.

 

Men neemt het niet zo nauw met de waarheid. En de geschiedenis leert ons dat men ook niet terugschrikt om terroristische aanslagen te plegen tegen de eigen bevolking. Een voorbeeld hiervan is Operatie Northwoords in 1962. Robbert MacNamara, minister van defensie onder Kennedy, en de Joint Chiefs kwamen met een voorstel om een aanleiding te creëren om Cuba binnen te kunnen vallen. Hierbij zouden er moordaanslagen gepleegd worden om Amerikaanse burgers, bomaanslagen en andere terroristische activiteiten uitgevoerd worden op Amerikaanse bodem door de CIA. Een vliegtuig met studenten zou richting Cuba vliegen, zogenaamd gekaapt worden dan vervangen worden door een drone. Dit toestel zou men op afstand tot ontploffing brengen na het uitzenden van een “Mayday” en het zo laten lijken dat het aangevallen was door MIG-straaljagers van Cuba. Kennedy was er geen voorstander van. Dit was 1962. Er lijkt niet veel veranderd te zijn sinds die tijd. Operatie Northwoods

 

Oud 4-sterren generaal Wesley Clark schrijf in zijn boek Winning Wars (2003) dat enkele dagen na 9/11 er al plannen klaar lagen om binnen 5 jaar in totaal 7 landen binnen te vallen, te beginnen met Irak, dan Syrie, Libanon, Somalie, Sudan en als laatste Iran. Op dat moment was de oorlog in Afganistan al begonnen. Ondanks dat het niet precies zo gelopen is, is men hard op weg. Wesley Clark

Media

Hier komen we bij een van de belangrijkste onderwerpen. Hoe kan het dat we zelfs na 15 jaar nog steeds in de media een compleet ander verhaal horen? Sta daar maar eens even bij stil.

 

Het valt op dat complot denkers telkens als idioten worden weggezet. Er wel een podium geboden wordt voor deskundigen die het officiële verhaal ondersteunen en er geen enkele keer inhoudelijk wordt ingegaan op bovengenoemde feiten. Als je de media hierop aanspreekt en een brief schrijft naar de redacties of de deskundigen dan komt er geen antwoord. Nul.

 

Als je wat verder inzoomt op de rol van de media wordt duidelijk dat veel berichtgeving volledig is gescript en we in een aantal gevallen keihard voorgelogen worden. Hiervan zijn talloze voorbeelden van te geven. Ook is duidelijk dat er geen sprake is van volledige vrije media, ook niet in Nederland. Dat  de media beïnvloed en misbruikt worden. Wel eens van  Operatie Mockingbird gehoord?