Moulage

Moulage

Dat is de kunst van het aanbrengen van namaak wonden. Dit wordt niet alleen gedaan in films, maar ook gebruikt tijdens militaire trainingen en bij rampenoefeningen waarbij levensechte slachtoffers bijdragen aan het realisme van zo'n oefening. Er zijn ook casting buro's waar je acteurs kunt inhuren die een arm of been missen en die zo bijdragen aan zeer realistisch beeld van ernstig gewonde slachtoffers.

 

Het aanbrengen van namaakbloed is hiervan ook een onderdeel. Namaak bloed bestaat er in diverse soorten. Het is ook in poedervorm te krijgen. Dit kun je op een droge huid aanbrengen en moet dan later met water geactiveerd worden. Dit potje bloedpoeder is een voorbeeld.

 

Hieronder enkele voorbeelden

Een van de technieken is het aanbrengen van een mouw of huls met een namaakwond. Eventueel voorzien van een slangetje waardoor namaakbloed gepompt kan worden. Dit kun je over je arm of been aanbrengen.

Er zijn ook diverse pompsystemen. Bij sommige moet je zelf in een blaas of zakje knijpen, andere werken op batterijen.

Meer informatie: google maar eens op "moulage" en je vindt direct diverse voorbeelden, toepassingen en web winkels waar je de spullen kunt kopen.