Crisis Acteurs

Theater

Terrorisme is Theater. En dit moeten we helaas vaak letterlijk nemen. Er worden gebeurtenissen door de overheid in scene gezet om bepaalde politieke doelen te bereiken. Er zijn talloze voorbeelden te noemen uit het verleden waarbij de overheid in het geheim met gebruik van infiltranten, geweld en nep-nieuws een politieke agenda verwezenlijkt. We zijn inmiddels een tijdperk binnen gegaan waarbij het niet meer raar is om bij belangrijke nieuws-events ons te moeten afvragen of het waar of niet waar is. 

We have entered an era in which it is not crazy to assess news events to see if they are real or not real.

Naomi Wolf, journalist and former political advisor to Al Gore and Bill Clinton

Het is naïef om te denken dat wat in het verleden gebeurd is nu niet meer gebeurd. Ook nu zijn terroristische aanslagen of schietpartijen deels of geheel in scene gezet. Hierbij is het nodig dat de informatie die via media verspreid wordt gecontroleerd wordt. Het juiste verhaal moet verteld worden. Een manier om controle te houden over het nieuws is om zogenaamd toevallige ooggetuigen te interviewen. 

9/11

Zie voorbeeld van het interview met Mark Walsh die als freelance journalist zou werken voor FOX. Zijn werkelijke naam is Nick Pugh en hij is een acteur. Tijdens het interview weet hij al meteen te vertellen dat de torens door de intense hitte van de brand en het falen van de constructie zijn ingestort. Merkwaardig dat hij de "oorzaak" al zo snel kon weten. Ook zijn woordkeuze hierbij is verdacht. Ook merkwaardig is dat deze getuige op dat moment de plaats al aanduidt met "Ground Zero". Hij verteld op dat moment het verhaal wat die dag en de dagen daarna aan de wereld verteld werd. En dit is het verhaal dat is blijven hangen bij het brede publiek.

And then I watched the towers collapse, mostly due to structural failure because the fires where just too intense

Ook zien we 2 mannen in zwarte pakken rondhangen, de zogenaamde men in black. Als de reporter aan een van hen vraagt wat zijn rol is, krijgt hij als antwoord "ik sta hier gewoon te staan, ik kan nu niet zeggen welke rol is speel". 

In scene gezet

Niet alleen bij de 9/11 aanslagen lijken acteurs gebruikt te zijn om het nieuws te beïnvloedden, dit zelfde lijkt ook het geval te zijn bij andere aanslagen. Sterker nog, het lijkt erop dat de aanslagen zelf in scene gezet zijn. Voorbeelden zijn het schietincident op de Sandy Hook basis school, de Boston Marathon aanslag en de aanslag op de homo bar Pulse in Orlando. Kijk eens naar de onderstaande video, hier wordt een gewonde weggedragen en zodra men denkt uit beeld te zijn kan de man plots weer op eigen benen staan en wordt er nog even wat gegeind.

Dit is niet het enige voorbeeld waarbij personen die bij aanslagen betrokken zijn een heel dubieuze rol lijken te hebben en blijkbaar zich laten lenen om een via de media een compleet verzonnen verhaal de wereld in te helpen.

 

En zijn professionele bureaus die crisis acteurs verhuren voor filmopnamen of om rampenoefeningen levensecht te maken. Hierbij worden ook acteurs ingezet die al één of twee benen missen. Dit is in de filmwereld zeker niet vreemd. Zie hier welke producten er zoal gebruikt worden om nepbloed en nepwonden te maken 

Ook bij zogenaamde terreuraanslagen worden soms ook acteurs ingezet zijn. Dit lijkt ook gebeurd te zijn bij de aanslag in Boston. Compleet in scene gezet. Slachtoffers waarvan de kleren van het lijf gescheurd zijn maar zelf niets mankeren. Of slachtoffers die overduidelijk liegen als ze zeggen dat ze zwaar gewond zijn geraakt en de media, waaronder CNN, blijkbaar niet in staat zijn om door dat verhaal heen te prikken.

Slachtoffers waarvan de kleren van het lijf gerukt zijn, maar zelf geen enkele verwonding hebben. Of slachtoffers die zwaar gewond in een rolstoel worden weggevoerd of slachtoffers die gewoonweg helemaal niets mankeren.

Marylin Kight wordt weggestuurd

Marylin Kight wordt weggestuurd

Lees meer over de aanslag in Boston hier  

 

 

Het is zorgwekkend dat we blijkbaar op grote schaal totaal misleid kunnen worden. Dat is duidelijk geworden na de 9/11 aanslagen en we zien dat ook bij andere zogenaamde aanslagen. Soms zijn de aanwijzingen overduidelijk en soms is er alleen een sterk vermoeden. En laten we niet naïef zijn. Als een regering weg kan komen met zoiets als 9/11 waar de bewijslast uitermate sterk is, dan kunnen we aannemen dat zoiets vaker voorkomt. Dan kan ook geconcludeerd worden dat de media niet in staat zijn om het ware verhaal naar buiten te brengen. Hier moet meer aan de hand zijn dan alleen zelfcensuur. 

Het wordt duidelijk dat wanneer er voldoende controle is op de uitlatingen in de belangrijkste media, een ander alternatief geluid geen podium krijgt en de samenleving niet bereikt. Over nepnieuws gesproken. De berichtgeving in de media is onbetrouwbaar en misleidend. Het weerbericht is er betrouwbaar bij. Dit wordt vooral duidelijk wanneer je ook regelmatig alternatieve media bezoekt zoals bijvoorbeeld wanttoknow.nl

Toeval?

Hier hebben we ook waarschijnlijk met een crisis acteur te maken. Deze arme jongen heeft maar liefst 3 aanslagen meegemaakt. Eerst was hij aanwezig bij de aanslag in Boston, daarna heeft hij ook Parijs meegemaakt, en als klap op de vuurpijl heeft deze jongen ook Brussel overleeft waarbij hij behoorlijk gewond is geraakt. Volgens de berichten had hij ernstige brandwonden die na een paar dagen al weer wonderbaarlijk genezen waren.

 

Nee dit verzinnen we niet. Dit bericht is ook te lezen op ABC News  en op die Welt. 

Crisis Journalist

Naast crisis acteurs lijken we ook te maken te hebben met crisis journalisten. De journalisten die precies op het juiste moment op de juiste plaats zijn. 

 

We hebben het hier over de ARD reporter Richard Gutjahr die zowel live beelden had van de aanslag in Nice op 14 juli als ook van de aanslag in Munchen op 22 juli. Is het toeval of voorkennis om precies op het juiste moment op de juiste plaats te zijn? Is het ook toeval dat Richard getrouwd is met een mossad agente, Einat Wilf?

 

En is het toeval dat de dochter van de bekende Amerikaanse verslaggever Geraldo Rivera tijdens de aanslagen van Parijs voetbalstadion "Stade de France" was?

Richard Gutjahr

Richard Gutjahr

Trollen en Astroturf

Oud CBS journaliste Sharyl Attkisson doet tijdens een TED voordracht een boekje open hoe er inmiddels een hele industrie ontstaan is die alleen maar bezig is berichtgeving te beïnvloeden door nepnieuws onder valse namen te verpreiden. Het voorbeeld wat zij hier aanhaalt gaat over een nieuw medicijn. We weten inmiddels dat een aantal ziektes compleet verzonnen worden. 

 

Trollen doen zich voor als iemand anders om zo hun ware identiteit te verhullen. Trollen verspreiden valse berichten om zo eventuele negatieve berichtgeving over bijvoorbeeld medicijnen op facebook, twitter of het internet te beïnvloeden. Het Pentagon spendeert minstens $4.7 miljard per jaar om de publieke opinie te beïnvloeden, in binnen- en buitenland. Hoeveel de CIA daaraan spendeert weten we niet. 

 

Dit maakt het erg lastig om een goed beeld te krijgen wat nu waar is en wat niet. Hetzelfde geldt voor de berichtgeving rondom crisis acteurs. Ook daar zijn trollen actief en is het erg lastig om een goed beeld te krijgen wat nu waar is en wat niet. Soms zijn berichten van trollen wel herkenbaar, of kunnen we vermoeden dat ze van trollen afkomstig zijn. Trollen spelen het vaak op de persoon en gaan inhoudelijk niet in op kritiek of feiten. Een andere belangrijke vraag die je jezelf altijd moet stellen is wie belang heeft bij bepaalde berichtgeving. Welke financiële en politieke belangen spelen er.

 

Er zijn een aantal patronen te herkennen rondom aanslagen. Zaken die vaker voorkomen. Te vaak om gewoon toeval te zijn. Het is ook aan de hand van deze patronen dat we sneller doorzien wat er echt aan de hand is. Wat zijn dan deze patronen?

 

Patronen