Ole Dammegård

Op het internet verschijnen soms de merkwaardigste berichten. Zo zou men 2 verschillende vluchtauto’s gefilmd hebben, de eerste met witte spiegels, en de andere met zwarte. Dat zou natuurlijk niet kunnen. Dit wordt ook verteld in een presentatie gehouden door onderzoeksjournalist Ole Dammegård. Er zouden 2 verschillende type auto’s zijn gebruikt volgens Ole. Om duidelijk te maken wat we bedoelen is een video toegevoegd met de clips van de presentatie waarin Ole Dammegård de bewering doet en het bewijs toont.

Maar als je op zoek gaat naar grotere en scherpere foto’s dan zie je duidelijk dat de Citroën verchroomde spiegels had. Afhankelijk van de lichtinval zie je dan lichte of donkere spiegels. Zie de foto’s. Volgens Ole zou ook de positie van de auto en de paaltjes naast het zebrapad niet kloppen op de door hem gepresenteerde foto. Maar op andere foto’s is duidelijk te zien dat de vluchtauto direct tegen een paaltje geparkeerd staat wat op de foto die Ole toont niet te zien is omdat deze een te slechte kwaliteit heeft. En de bewering dat de wieldoppen anders zijn kan niet worden geverifieerd omdat de wieldoppen nauwelijks te zien zijn op de video. En op alle beschikbare foto’s zijn de wieldoppen consistent.

 

Tijdens zijn presentatie wijst Ole Dammegård op allerlei kleine details die aan zouden moeten tonen dat het officiële verhaal niet klopt. Het is daarom op zijn minst merkwaardig dat hij dan het verhaal van de witte en zwarte spiegels volkomen verkeerd heeft. Dat had deze deskundige ook zelf eenvoudig kunnen vaststellen. Dit toont maar weer eens aan dat niet alles klakkeloos overgenomen kan en mag worden. Ook informatie die door bekende onderzoeksjournalisten aangedragen wordt is niet altijd betrouwbaar. Het wordt hiermee ook duidelijk dat andere beweringen van Ole Dammegård niet altijd even serieus genomen kunnen worden.

 

Zie hieronder een aantal beschikbare foto's, gevonden op internet, in groter formaat.