Boston Marathon

Boston Marathon

Tijdens de Boston Marathon op 15 april 2013, om 2:49 EDT (18:49 UTC), ontplofte er 2 zogenaamde snelkookpanbommen, de eerste ter hoogte van de finish op 666 Boylston street en 12 seconden later een bom 190m eerder langs het parcours. Het officiële verhaal is op Wikipedia te lezen.

 

Toch zijn er enkele bedenkingen bij dit officiële verhaal te maken. Er zijn aanwijzingen dat er meer speelt en dat de aanslag geheel of tenminste gedeeltelijk in scene is gezet. Wat later duidelijk werd en niet algemeen bekend is, is dat er een oefening gepland was die hetzelfde scenario na zou spelen. De Boston Globe meld op 8 Juni dat er een oefening gepland was genaamd, Operation Urban Shield, in de maanden daarvoor.

 

"Het scenario was dat een hypothetische terroristen groep genaamd ‘Free America Citizens’ bestaande uit militia die baseball petjes zouden dragen met als symbool een metalen schedel, rugzakken vol met explosieven zou achterlaten op diverse plaatsen zoals in Fanieuil Hall en het Seaport District, en voor een golf van paniek en angst zou zorgen."

"Maar twee maanden voordat de oefening kon plaatsvinden, werd de stad opgeschrikt door een terroristische aanslag die angstwekkend veel leek op de geplande oefening. De chaos van de aanslag verstoorde de plannen voor de oefening die, initieel voor dit weekend ingeroosterd stond [8 Juni], dat men gedwongen was deze uit te stellen".

 

Dat is toch wel toevallig. Het komt merkwaardigerwijs vaker voor dat een oefening gepland staat of in gang was tijdens een terroristische aanslag. Dit is ook het geval geweest in London en Parijs en ten minste nog in 5 andere gevallen. Zo vaak dat het nauwelijks meer toeval te noemen is.

Oefening

Dan zijn er getuigen die melden er gezegd werd dat er sprake was van een oefening. Op opnamen lijkt het erop dat er geroepen wordt “this is a drill” (dit is een oefening). Het is niet erg duidelijk te horen, maar het zou kunnen kloppen.

 

Alastair Stevenson liep mee met de marathon. Hij verklaart in een interview dat men waarschuwde dat er een oefening aan de gang was. Hij zegt dat er agenten met explosievenhonden aanwezig waren, er agenten op daken te zien waren en dat hij dit nog nooit zo meegemaakt had in zijn carrière als hardloopcoach. Hij verteld ook dat de autoriteiten de deelnemers vertelden om niet ongerust te zijn want "dit is gewoon een oefening''.

 

En dan hebben we nog het interview met een arts op FOX25 die zegt  "... I knew we were locked down, because we typically do that in drills like this....", oftewel hij zegt dat er we dit normaal gesproken ook zo doen tijdens een oefening zoals deze. 

 

Het lijkt er dus sterk op dat er zeker iets speelde die dag. Het lijkt er op dat de geplande oefening juist op de bewuste dag in praktijk gebracht werd. Dit patroon zien we bij meer terroristische aanslagen.

 

Stel dat het een oefening was, dan is de bom misschien nep geweest. En dus de slachtoffers ook. Nepwonden en geen echte gewonden. We hebben reden om aan te nemen dat dit gebeurd is, dat er met acteurs gewerkt is. Dat staat zeker niet vast en is ontzettend lastig aan te tonen. We kunnen alleen een aantal situaties laten zien waarvan we vermoeden dat het niet echt is. 

Met kleerscheuren er van af komen

Als we naar de foto’s en ander beeldmateriaal kijken wat beschikbaar is dan zien we een aantal zeer merkwaardige dingen. Het lijkt er op dat bepaalde zaken in scene gezet zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onderstaande foto’s. Deze zijn genomen 3 a 4 seconden na de explosie  (de explosie was op 4:09:43 op de klok van de tijdwaarneming). We zien daar een persoon wegrennen in totaal gescheurde kleding, alsof deze door de shredder zijn gehaald. Hij valt op omdat hij op de plaats stond waar de bom explodeert, ground zero zogezegd, en als enige direct wegrent. Wat nog meer opvalt is dat hij geen wonden heeft. Zijn kleren zijn totaal gescheurd maar meneer heeft niets en is nog fit genoeg om een sprintje te trekken.

Hetzelfde kan gezegd worden van de man op de foto hierboven. Zijn broek van boven tot onder opengescheurd, blouse gescheurd maar zelf geen verwondingen. De snelkookpan bom bevatte metalen moeren en spijkers. Zodra een dergelijke bom explodeert dan vliegen deze onderdelen met een zeer hoge snelheid weg en doorboren alles alsof het kogels zijn. Dat kleren van boven tot onder opengescheurd worden is dan ook niet wat je zou verwachten. Je verwacht gaten in kleding met ernstige verwondingen daaronder. En daarvan is hier niets te zien. Dit lijkt eerder op een set uit een actiefilm.

Nep wonden?

De enkelwond die hier op de foto te zien is lijkt wat mis te zijn. Lijkt, want we kunnen dat niet met zekerheid zeggen. Deze foto komt uit een video clip wat als bewijsstuk gediend heeft in de rechtszaak tegen een van de aanslagplegers (bewijsstuk 11c).

We hebben een chirurg bereid gevonden om de foto eens te beoordelen. De conclusie is dat we niet met zekerheid kunnen zeggen dat het nep is, of dat het echt is. Lees hier verder en bekijk de foto’s in groter formaat.

De enkelwond foto komt uit een video gemaakt door Colton Kilgore, de man met de baard op de foto's. De video is vanwege copyright redenen verwijderd van Youtube  Een kopie is beschikbaar en op aanvraag verkrijgbaar.

We zien hier Krystle Campbell afgevoerd worden op een brancard naar de medische tent achter de finishlijn. De uitsnede hieronder is genomen onder een andere hoek. En daar zien we iets merkwaardigs. Het lijkt alsof er mouw of een huls over het been is geschoven, zoals dat ook bij moulage technieken gebruikelijk is. Hier lijkt toch echt iets niet te kloppen

Meer informatie over moulage 

Crisis acteurs

Als je de beschikbare beelden van de aanslag analyseert dan komen er talloze merkwaardige zaken naar boven die niet stroken met afgelegde verklaringen en in een aantal gevallen ronduit vreemd zijn als het officiële verhaal zou kloppen. Als je kijkt met de ogen van een stage director en er vanuit gaat dat het allemaal in scene is gezet met acteurs dan klopt het beter met de werkelijkheid zoals we die zien op de foto’s. Laten we eens met andere ogen naar de situatie kijken en een paar concrete gevallen onder de loep nemen.

lees verder 

Bijvoorbeeld de mevrouw in de roze body warmer. Die praktisch naast de bom staat, niets mankeert, andere slachtoffers allerlei zaken aanreikt en we vervolgens op het laatst nog in een rolstoel voorbij zien komen. Dat is zeer merkwaardig voor iemand die overduidelijk niets mankeerde.

 

Zie ook het trieste verhaal van Marilyn Kight die volgens de verklaringen ernstig gewond was en enorm veel bloedverlies had, maar van de set lijkt te worden weggestuurd, omdat ze overduidelijk niets mankeert. Werkelijk bizar.

lees verder 

Het lijkt erop dat er namaak bloed gebruikt is. Dit is onder andere verkrijgbaar in poedervorm, kan van tevoren worden aangebracht en moet met water worden geactiveerd. We zien in de beelden een hulp crew in beeld komen met waterflesjes die slachtoffers even kort lijken te helpen. Het zijn overduidelijk geen toevallige passanten.

 

We zien ook bloedsporen alsof het uit een fles of container gegoten is. We zien zelfs een dame waarbij het bloed er letterlijk uitgutst. Overigens zou dit wel kunnen kloppen als je werkelijk een slagaderlijke bloeding hebt.

lees verder 

lees verder 

Het verhaal van Steve Byrne klopt overduidelijk ook niet. Steve stond direct naast de brievenbus op de 2e bom locatie. Dit beschermde hem voor een deel voor de gevolgen. Maar het schroot wat over de brievenbus kwam raakte hem in het gezicht. Zijn kleren waren verbrand en hij kon zijn verwondingen zien. Dit verklaart hij op camera voor CNN en andere media melden hetzelfde verhaal. Maar hiervan is in de beschikbare beelden niets te zien. Steve mankeert helemaal niets. Dit hele verhaal is van voor tot achter verzonnen. Dit maakt ook duidelijk dat de media of hun werk wel erg slecht doen of actief bijdragen aan het verspreiden van leugens.

lees verder 

En dan hebben we nog het heroïsche verhaal van Carlos, de man met de cowboy hoed, die volgens de verklaringen vrijwel direct Jeff Bauman, die beide benen verloor in de explosie, zo snel mogelijk in de eerste de beste rolstoel afvoert.

 

Dit verhaal klopt niet met de beelden. Andere slachtoffers werden eerder geholpen en zelfs op brancards weggevoerd, maar Jeff moest wachten. Minuten verstreken voordat dat Jeff werd geholpen. En dat terwijl je beide benen mist. Maar het is mooi voor de foto, zo’n ritje met een rolstoel.

Ooggetuigen lijken identiek

Als zaken in scene worden gezet, dan wil je ook controle op de uitlatingen naar de media. Dan is het dus van belang dat niet zomaar iedereen voor de microfoon gehaald wordt en de kans krijgt om zijn verhaal te vertellen. Dan is het niet raar dat mogelijk dezelfde personen, of noem het acteurs, daarvoor gebruikt worden. Is het mogelijk dat we dat ook hier in deze video zien? De geïnterviewde vrouwen lijken bijzonder veel op elkaar. Dat kan toeval zijn natuurlijk, maar inmiddels geloven we daar niet meer in. En als het wel dezelfde persoon is dan is het zeker geen toeval dat men twee keer in beeld komt op een andere dag en een andere locatie.


Er is nog veel meer te vertellen over Boston. Maar dat is niet nodig om aan te tonen dat het hele zaakje stinkt. Daarvoor hebben we al genoeg aanwijzingen gezien.

 

Als zaken in scene gezet worden, verklaart dat ook het vreemde gedrag bij een aantal personen die met flesjes en potjes in de weer zijn. En waarom er in het begin praktisch geen bloed op de grond te zien is of bloed wat uit wonden komt. Waarom er geen zware hoofdwonden zijn, terwijl er wel ruiten gesneuveld zijn op de 1e verdieping van de aanliggende panden. Ook het opgegeven aantal gewonden van 264 lijkt niet in de buurt te komen met het aantal personen wat we op de foto’s kunnen tellen. Tenzij je ook alle personen meetelt die overduidelijk niet gewond zijn zoals Steve Byrne en Marylin Kight. Als het wel een echte bom is geweest, zouden we dan ook zoveel vreemde zaken tegenkomen? Om iets perfect in scene te zetten zonder fouten te maken is bijzonder moeilijk, ook omdat je niet zoals op een filmset alle tijd van de wereld hebt. Vandaar dat er zaken mis moeten gaan. En dat is precies wat we zien bij het absurde voorbeeld van Marilyn Kight.

 

Gezien het verhaal wat het beeldmateriaal ons verteld, kunnen we er niet omheen dat de aanslag van voor tot achter in scene is gezet. Dat de mainstream media hierbij een uitermate kwalijke rol spelen en dat het bewijst dat je een groot aantal mensen kan gebruiken om dit voor elkaar te krijgen. Iets wat we ook zien bij de 9/11 aanslag. Dat is best beangstigend.


 

De bronnen

Veel van de foto's die in dit artikel gebruikt worden komen uit de Hahatango en Thorndike foto series. Deze fotos zijn uit aanliggende kantoorpanden genomen en geven een goed beeld wat er precies op de locatie vlakbij start-finish gebeurd is. Vooral waar personen precies in de tijd geweest zijn. De foto’s zijn vanaf twee verschillende locaties genomen en vullen elkaar aan in de tijdlijn en zijn op volgorde in een PDF gezet.

 

Verder is veel materiaal en informatie afkomstig van de documentaire "The Boston Unbombing". Deze documentaire duurt 3 uur en is zeer de moeite waard om te bekijken.

Zie PDF document