Evacuatie

Evacuatie

Er zijn maar weinig beelden beschikbaar van kinderen die geëvacueerd worden. De onderstaande foto’s zijn genomen door een journaliste van de Newtown Bee. De auteur Jim Fetzer beweerd dat beide foto’s niet echt zijn en dat er twee kinderen op beide foto’s voorkomen. Wat natuurlijk niet kan als het een echte evacuatie betreft. Deze claim kunnen we eenvoudig weerleggen door de foto’s goed te bekijken.

 

De voorste jongen (boy #1) zou op de tweede foto midden in de rij voorkomen. Maar zijn T-shirt lijkt anders te zijn. De andere jongen (boy #2) heeft een andere kleur schoenen in de tweede foto. De bewering dat het dezelfde kinderen zijn lijkt dus misplaatst.

De bewering van Jim Fetzer lijkt hiermee ontkracht. Toch zijn er wel twijfels over de echtheid van deze foto. Het is met name de scene zelf die vraagtekens oproept. Kinderen die afgevoerd worden en ouders die daar staan te kijken. Men beweerd dat dit in scene is gezet en gevoelsmatig lijkt dat te kloppen. Een andere aanwijzig is dat op de dashboard camera van één van de politie auto's die dit stuk van de parkeerplaats overzag er geen overstekende kinderen te zien zijn. Niets. Op de momenten dat er iets van de evacuatie te zien zou moeten zijn komt er een blauw scherm in beeld met de tekst  "beelden geredigeerd" en zien we even niets. Dat maakt dit allemaal wel uitermate verdacht. De dash-cam beelden zijn te zien in de documentaire "We need to talk about Sandy Hook", en komen overeen met de beelden die gedownload kunnen worden van de officiële web site (http://cspsandyhookreport.ct.gov/)