Marilyn Kight

Marilyn Kight

En dan het trieste verhaal van Marilyn Kight. Zij was door rondvliegend schroot geraakt achter in haar dij. “Ik wist dat ik druk moest uitoefenen op mijn been. Dat heeft me waarschijnlijk geholpen. I wist dat er een heleboel bloed was, maar ik raakte niet in paniek.

Het bloeden was zo erg dat de paramedici dachten dat er een slagader beschadigd was

Maar gelukkig was er geen slagader geraakt, het was alleen een heel erge wond.” Uit andere berichten blijkt dat er 30 hechtingen nodig waren. Laten we eens kijken naar het beeldmateriaal of dit verhaal klopt. Wij denken namelijk dat dit het werkelijke verhaal is:

 

We zien Marilyn boven vanaf de finish naar de set komen lopen. Het is nu ruim 1 minuut na de explosie. Ze is enkele momenten eerder uit het Sweetgreen café gekomen, maar dat is slecht te zien op de foto’s. In de volgende foto zie je dat ze inmiddels in de groep met slachtoffers is aangekomen. We zijn dan bijna 2 minuten verder.

Marilyn komt uit Sweetgreen café

Marilyn komt uit Sweetgreen café

En staat nu midden tussen de slachtoffers

En staat nu midden tussen de slachtoffers

Dit druist tegen elke logica in. Marylin komt gewond uit een café en loopt dan naar de plek van de slachtoffers. Als je gewond bent, en blijkbaar al het café hebt weten te bereiken dan blijf je daar om verder geholpen te worden. Blijkbaar zijn er al mensen geweest die haar geholpen hebben, en haar een witte handdoek hebben gegeven om het bloeden te stelpen.  Is het dan niet logisch dat je je in het café verder laat helpen en wacht op de professionele hulpverleners. Je gaat dan zeker niet terug. Dat is eigenlijk te zot voor woorden. 

 

We zien haar dan ook een beetje onnozel en hulpeloos staan tussen de slachtoffers. Ze wordt dan ook door vermoedelijke stage directors snel weggewerkt en in de volgende foto zie je haar nog net door een agent worden weggeduwd. Deze foto is een fragment uit de documentaire “The Boston Unbombing”.  Ze blijft nog even aan de rand van de groep staan, weer niet goed te weten wat te doen. Een stage director wuift haar resoluut weg. En ook dat is op zijn minst merkwaardig, want echte slachtoffers worden nooit op deze manier behandeld. Dat gaat tegen elk protocol in.

Wordt weggeduwd door de agent

Wordt weggeduwd door de agent

 

Wat opvalt is dat er geen enkel druppel bloed te zien is. Als het officiële verhaal moeten geloven was er zoveel bloed verlies dat men dacht dat het een slagaderlijke bloeding was. Daarvan is niets te zien.

Wegwezen

Wegwezen

Ze wordt geholpen in een portiek

Ze wordt geholpen in een portiek

Vervolgens wordt ze door twee anderen meegenomen naar een portiek waar ze door paramedici wordt geholpen en verband om krijgt. Ook hier weer geen enkele indicatie van een bloeding. En in de laatste foto wordt ze weer opgetild en meegenomen. Deze foto is door de Boston Globe gemaakt en ook hier weer geen enkel spoor van bloed.

 

Tja, wat zullen we ervan zeggen. De beelden lijken het officiële verhaal niet echt te bevestigen. Sterker het lijkt er meer op dat er deze actrice niet goed beslagen ten ijs is gekomen