DNA bewijs

Het ultieme bewijs zouden DNA sporen moeten zijn van Adam Lanza. Men heeft het .22 kaliber geweer waarmee hij zijn moeder dood schoot onderzocht op DNA sporen. Het officiële rapport kan men hier downloaden 

 

Volgens het rapport kunnen zowel Adam als zijn moeder uitgesloten worden van de DNA sporen op de trekker van het geweer, de pistoolgreep en het schouderstuk. Het enige DNA bewijs van Adam wat gevonden op de voorgreep is een vermenging (mixture) van twee of meer personen. Het mengsel waarin men sporen van Adam’s DNA heeft gevonden bevat echter geen sporen van het DNA van zijn moeder. De conclusie is dat er dus nog ten minste een derde persoon bijgedragen moet hebben aan het DNA spoor. En dat is vreemd, want Adam zou alleen gehandeld hebben. Is het DNA spoor dan soms vervuilt? En zo ja, hoe kunnen we dan definitieve conclusies trekken uit het rapport?

 

Als men kijkt naar het DNA bewijs wat in de school werd aangetroffen en op het wapen – een Bushmaster AR-15 - wat daar gebruikt was, zien we ook dat sporen niet eenduidig naar Adam leiden. Onderzoek toont aan dat de sporen op de pistoolgreep, schouderstuk en de magazijnen van het geweer van juf Lauren Rousseau zijn, en niet van Adam. Van de 26 sporen die zijn onderzocht, zijn het allemaal DNA mengsels op 3 na. Het enige spoor wat duidelijk naar één persoon wijst is dat van schoolhoofd Dawn Hochsprung.

 

Adam’s DNA is ook niet aangetroffen op het schouderstuk, de voorgreep, diverse magazijnen en patronen van het geweer wat in de kofferbak van de auto gevonden is. De auto zelf is ook onderzocht, maar geen DNA spoor van Adam. 

 

Op 7 januari 2013 werd een match gevonden met een DNA profiel uit de nationale DNA database. Het betreft hier een veroordeelde in New York. Zijn DNA spoor zou overeenkomen met het DNA spoor wat men aangetroffen heeft op de brief die aan de kinderen van Sandy Hook gestuurd was. De brief zou zijn verstuurd door de vader, Peter Lanza. Maar het DNA spoor toont dus iets anders aan. Het is nog steeds onduidelijk wie deze veroordeelde was.

Shotgun in kofferbak

Shotgun in kofferbak

Deze foto is afkomstig van de officiële website en is te vinden in de 22_Assorted_Files.zip, Meehan - parking lot photos.pdf.

 

Wat opvalt is de uitemate schone kofferbak. 

Brief van Peter Lanza ?

Brief van Peter Lanza ?