Getuigen van Explosies

William Rodriguez

Er zijn talloze getuigen van explosies. Bijvoorbeeld WTC-conciërge William Rodriguez die meldt dat er al een explosie in de kelder was nog voor dat er boven een explosie of inslag gehoord was. William heeft op 11 september diverse mensen gered en kon zelf nog maar ternauwernood ontsnappen en heeft voor zijn reddingswerk een onderscheiding gekregen. Het is dus ook niet zomaar een getuige. Zijn verklaring heeft hij afgelegd aan de 9/11 commissie en hij was dan ook zeer verbaast dat zijn verklaring volledig ontbreekt in het rapport. En William staat niet alleen in zijn getuigenis. Er zijn vele, vele anderen die ook explosies gehoord, gevoeld en gezien hebben.

 

Het is ook duidelijk op videobeelden dat op het moment dat de brandweer de lobby betreedt hier al een serieuze explosie heeft plaatsgevonden. Alle ramen liggen eruit en marmeren panelen zijn van de muren geslagen. Een andere getuige meldt dat er in de kelders mensen zwaar gewond zijn geraakt en zelfs zijn overleden door een explosie.

 

Hieronder een fragment uit de documentaire van Stef Peperzak, Nederlands ondertiteld.

En ook deze video laat nog andere getuigen aan het woord (niet ondertiteld)

Barry Jennings

Het volgende fragment uit de documentaire van Stef Peperzak laat ook Barry Jennings aan het woord. Hij heeft samen met Michael Hess een aantal uur vastgezeten in WTC-7. Waarom? Omdat het trappenhuis was opgeblazen en de liften het niet meer deden. Dit gebeurde nog voordat de eerste WTC-toren instortte. Barry verklaart dat hij gedurende de tijd dat ze vast zaten meerdere explosies gehoord heeft.

 

Barry Jennings is onder verdachte omstandigheden plots overleden op 53-jarige leeftijd op 19 augustus 2008, 2 dagen voor de release van het definitieve NIST-rapport wat ook de instorting van het WTC-7 zou behandelen. Jennings was adjunct-directeur van Emergency Services Department voor de New York City Housing Authority.

 

Het volledige interview en de getuigenis van Barry Jennings is hier te vinden op youtube (Engels) Barry Jennings

Oral Histories

Professor Graham MacQueen heeft een analyse uitgevoerd op de ”Oral histories”, opgetekend door Thomas Von Essen, de brandweer commissaris van NY die 503 ooggetuigen heeft gevraagd naar hun verhaal op 11 september. Graham komt tot de conclusie dat maar liefst 118 getuigen ongevraagd vertellen dat ze explosies hebben gezien of gehoord. Een PDF van het volledige rapport is hier te vinden (Engels) Graham MacQueen report

Professor Graham MacQueen is ook te zien in onderstaande presentatie waarin hij zijn onderzoek bespreekt. 

Dr. Graham MacQueen

Dr. Graham MacQueen