Vreemde zaken

 • De schutter, Adam Lanza, heeft 153 keer de trekker moeten overhalen om 153 kogels af te vuren, heeft minstens 5x moeten herladen, en doodde daarbij 20 kinderen en 6 volwassenen in 8 minuten. Er waren slechts 2 gewonden. Hij heeft dus kill-ratio van 93%. Dit zou hem trefzekerder maken als daarvoor speciaal opgeleide agenten of militairen. En dit in alles in de enorme chaos die zou zijn ontstaan door vluchtende kinderen en docenten.

 • De 911 alarmregistratie geld als bewijsmateriaal in rechtszaken en moet dus accuraat en nauwkeurig ingevoerd worden. De 911 melding werd geregistreerd als “unwanted person”. Oftewel een ongewenst persoon op het terrein / in de school. Waarom is deze melding niet geregistreerd als “shots fired”, oftewel schoten gehoord wat de melding meteen de hoogste prioriteit zou geven. De beller, Barbera Hallstead, vrouw van de brandweer commandant, melde dat er schoten waren gehoord. En waarom worden er 21 politiewagens opgetrommeld voor een ongewenst persoon? 
 • Waarom mocht geen van de hulpverleners, ambulancemedewerkers, de school in? Alle slachtoffers werden later naar de brandweerkazerne gebracht. Waarom is er geen enkel slachtoffer naar een ziekenhuis afgevoerd wat normaal gesproken de procedure is? Waarom is er niet direct een traumahelikopter opgeroepen?

 • Hoe kan het dat agent Seabrook bezig was een snelheidsbeuring aan het uitschrijven op 7 Meadow Brook om 10:15 (volgens de Newtown incident report nummer 2012-00030520) terwijl hij om 9:36:32 volgens de radiolog meld dat hij onderweg is naar Sandy Hook. 
 • Waarom zijn de beelden afkomstig van de politieauto dashboard camera’s bewerkt en zijn alle fragmenten waarop het evacuatie proces te zien is verwijderd en komt de tekst “Content Redacted” in beeld. Waarom zou men dat mogelijk vanwege privacy redenen doen als er al wel 2 foto’s van deze evacuatie in alle media gepubliceerd zijn waarop de betrokken personen gewoon te zien zijn? 
 • Er zijn in de loop van de dag mobiele toiletvoorzieningen op de parkeerplaats voor de school gezet. Dit is te zien op de beschikbare videobeelden. Op de vraag wie deze heeft besteld en wanneer deze geleverd zijn, is echter geen antwoord gegeven. 

 • Op de simpele vraag welk bedrijf de school na de schietpartij heeft schoongemaakt van alle bloedsporen en menselijke resten komt geen antwoord.

 • Er was een politiehelikopter in de lucht en er werd een persoon achterna gezeten in de bossen. Tijdens een FIOA rechtszitting werd er gevraagd naar de audio opnamen van het radioverkeer met deze helikopter. Volgens de advocaat zijn deze niet beschikbaar?
 • Waarom zijn de Sandy Hook moorden niet opgenomen in het jaarlijkse overzicht van de FBI. Volgens dat rapport zijn er in Newtown 0 moorden gepleegd in 2012?

 • Een dag na de aanslag zijn er 26 kerstbomen opgetuigd in een rij voor de brandweerkazerne om de slachtoffers te herdenken. Op de videobeelden geschoten vanuit een helikopter zijn er kerstbomen te zien die klaarstaan achter de brandweerkazerne. Toeval?

 • Bij 15 van de 20 huizen van de Sandy Hook slachtoffers, en bij enkele direct betrokken personen, is er op 25 december 2009 een verkoop transactie geregistreerd van $0. Of is dit inderdaad simpel te verklaren dat bij een overstap naar een nieuw computersysteem er slechts default waarden zijn ingevuld omdat men niet alle data tijdig kon overzetten?   

 • Waarom hebben de medewerkers van het sloopbedrijf wat nadien de school gesloopt heeft een geheimhoudingsverklaring (non-disclosure-agreement) moeten tekenen?